Ana Sayfa

Hakkımızda Hedader Konferanslar Platform Etkinlikler Platformlar

Yazılar

Videolar

Foto Galeri

Künye

İletişim

Ziyaretçi Defteri

HABER KATEGORİLERİ

TARİHTE BUGÜN

1990 Milli Savunma Bakanı Safa Giray,
Hava Kuvvetlerinden, 17'si subay, 97'si astsubay olmak üzere 114 kişinin irticai örgütlerle ilişkileri olduğu için ordudan atıldığını açıkladı.
1622 Osmanlı İmparatorluğu'nda isyancılar,
ordu ve yönetimde yenilik taraftarı Padişah II. Osman'ı tahttan indirip öldürdüler. Öldürülen ilk padişah olan ''Genç Osman''ın yerine ''Deli Mustafa'', ikinci kez tahta çıkarıldı.
1481 II. Bayezid, Osmanlı tahtına oturdu.

NAMAZ VAKİTLERİ

KİTAPLAR

CANLI YAYINLAR

ZİYARETÇİ DEFTERİ

TARİH : 2011-04-14 -- 12:13:56 tarihinde fevzi yaylacık tarafından gönderildi...
Ülke : Türkiye
Şehir : konya
babamın vefatın dan dolayı göstermiş oldugunuz yardımlarınız ve fedakar dav ranışlarınızlarınızdan dolayı heda çalışan ları yönetimi ve tüm dost ve arkadalara gönül dolusu teşekür ederim allah yar ve yar dım cınız olsun
YENİ MESAJ EKLE | MESAJLARI OKU

Heda Der

Kartınızı Oluşturun
Platform 27/08/2011 / 13:07

207. Hafta Basın Açıklaması

Facebook

Digg

Del.icio.us

StumbleUpon

Google

Yahoo

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 207. kez biraraya geldi. Yoğun kalabalığın gözlemlendiği açıklmayı platform adına Mahmut DEMİR okudu. Açıklamasında kadir gecesine ve Kudüs Günü'ne deyinen DEMİR, şunları söyledi:

Açıklamanın Tam Metni:

Rahman, Rahim, Allah’ın adıyla

Biz o (Kur’an)’ı Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve ruh, o gece Rab’lerinin izniyle her iş için iner de iner. Esenliktir o, tâ tan yeri ağarıncaya kadar. (Kadir Suresi)

Sevgili dostlar, değerli basın mensupları;

Tarih olaylarla, insanlarla, şehirlerle yazılır. İnsanlar ve olaylar değişir çoğunlukla, ama şehirler onların adları varlıklarını devam ettirirler. Bazen hüzünle anılırlar, bazen sevincin adı olurlar. Kutsallıkla bütünleştiklerinde şehirler tarihin kalbi olurlar. Tevhidin ve adaletin simgesine dönüşür, özgürlüğün şiarı olurlar. Kudüs, tarihin kalbidir! Kudüs, insanlığın onuru ve özgürlüğün adıdır!

 
Peygamberlerin el emeği ile şekillenmiş, sınırları Salihlerin ayak iziyle çizilmiş, her binasında kulluğun ve özgürlüğün izlerinin bulunduğu kadîm şehirdir Kudüs. Bir sevdadır, Salihlerin yüreğinde… Bir meşaledir, özgürlük sevdalılarının yolunu aydınlatan.  Bir hançerdir, zalime karşı çekilmiş olan. Kudüs, şehirlerin anası Mekke’nin öz kardeşidir. Bir İbrahimî put kırışı temsil eder Kudüs. Bir Davut’ça zalime karşı koyuşu… Ve Süleyman’ın elinde adalet devletinin gerçekleşmesini… Zekeriyya ve Yahya’yla mazlumiyyeti, Meryem’le iffeti, İsa’yla safiyeti bayraklaştırmıştır Kudüs.
 
Ve Kudüs, İbrahimî imametin akidelerine şirk bulaştırmış İsrailoğulları’ndan tevhidin varisleri, İsmail’in çocuklarına, Muhammed (a.s)’ın eliyle İsra gününde, tevdii edildiği yerin adıdır.
 
İmametin adıdır Kudüs, adalet üzere insanlığa hak ve hidayet yolunun, sabitlendiği yerdir. Onunla gerçekleşir adalet. Ve tüm insanlığın beklentisi olan gerçek barış Kudüs’ün esenliğiyle mümkündür.
 
Dün, Dünya Kudüs günüydü… Dünya barışına sevdalı yürekler, bu barışın ancak Kudüs’ün esenliğiyle olacağını haykırdılar yeniden. Bizde bu seslenişi tekrar ediyor, çevresi mübarek kılınmış Kudüs’ün tüm çevresiyle birlikte dünya esenliğinin merkezi olması için mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz.
 
Kudüs, vahiyle Kudüs’tür. O bütün değerini vahiyden alır. Yarın vahyin insanlığa son bir kez inişinin başlangıç günüdür. Tamamlanmış ve kâmil kılınmış dinin, ilk tohumunun atıldığı gündür. Dün Kadir gecesiydi. Rahmetin ve bereketin sağanak sağanak indiği, indirildiği geceydi. Kudüs Günü’nün Kadir gecesine denkgelmesi Kudüs’ün kurtuluşunun bir müjdecisi olarak algıladık…
 
Kudüs’ün mahsunluğu, insanlığın vahye duyarsız olmasındandır. Ve insanlık vahiy karşısındaki duyarsızlığının ceremesini zulmün yaygınlığı, tevhid ve adaletin yalnızlığıyla çekmektedir.
 
Ramazan-ı şerif’te Kadir gecesinin idrak edildiği şu günlerde, vahyin ülkemiz gündeminde yer alamıyor olması ve ülkenin gündemini belirleyen ana konuların vahiy ekseninden uzak tutulması Müslümanlar açısından gerçekten tedirgin olunacak bir durumdur.
 
Vahiy eksenli olmayan ve kaynağı vahiy olmayan hiçbir düşüncenin ve uygulamanın insanlığa bir fayda getirmeyeceğini sadece zulümlerin üzerini örtüp, acıların hissedilmesine geçici bir sürede engel olunacağını fakat asla, kesin ve kalıcı bir iyileşme meydana getirmeyeceğini bir kez daha ifade ediyoruz. Vahiy ekseninden kopmuş gündemlerin vahyin indirilişinin yıldönümünde, ruhun ve meleklerin selam üzere indikleri vakitlerde mü’minlerin gündemini fazlaca meşgul eder olması ne garip, ne hazindir…
 
Vahyin, insanlığın tek rehberi olduğu, İbrahimî imametin insanlığı adalete götürdüğü, Kudüs’ün özgür, özgürlüğün hür olduğu bir dünyada yaşama umudu ile hepinizi 208. Haftada aynı yer ve saatte buluşmak üzere Allah’a emanet ederiz.
 
KONYA İNANÇ ÖZGÜRLÜKLERİ PLATFORMU

27 / 08 / 2011

 

..::Fotoğraflar Bİrazdan::..

Yorumlar

Toplam 0 Yorum Yapılmış

Henüz Yorum Yapılmamış

DİĞER YAZILAR

244. Hafta Basın Açıklaması

243. Hafta Basın Açıklaması

242. Hafta Basın Açıklaması

241. HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

240. HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

239. HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

238. HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

237. HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

236. HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

235.Hafta Basın Açıklması

234. HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

233.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

232.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

231. Hafta Basın Açıklaması (FOTO)

230. HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

229.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

228.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

227.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

226.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

224. Hafta Basın Açıklaması (Fotohaber)
 

Şehadet ve Şahitlik tefsir dersi Ali Küçük Hoca Tersir Dersi ilmihal dersi on .

ÖNEMLİ DUYURULAR

YAZARLAR

ALINTI YAZARLAR

RÖPORTAJ

AYET -  HADİS  - GÜZEL SÖZ

Bir Ayet
Öyleyse kâfirlere itaat etme ve onlara (Kuranla) büyük bir cihad ver. (Furkan Sûresi, 25/52)
 
Bir Hadis
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bahtiyar, fitneden kaçınan kimse ile, belalarla karşılaşınca sabreden kimsedir. Ne mutlu ona!"
 
Bir Söz
Harama düşmek korkusundan yetmiş çeşit helali terk ederdim.
(Hz. Ebubekir)
 

ANKET

Başörtüsü Platformlarının Basın Açıklamaları sorunun çözümünde ne kadar etki eder?
Çok Etkiler
Az Etkiler
Etkilemez
Zarar Verir

Sonuçları Göster

FAYDALI LİNKLER

HAVA DURUMU

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Ad
E Mail

Copyright © 2009 HEDA-DER Halk Eğitim Dayanışma ve Araştırma Derneği
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz